Samenleesbijbel 100 stappen’ voor groepen in de kerk

Van de veelgebruikte Samenleesbijbel is er nu een speciale editie voor groepen kinderen (8-12 jaar) in de kerk en op school: de Samenleesbijbel 100 stappen.

Maartien Hutter, pedagoog en theoloog bij het NBG: “De Samenleesbijbel heeft in duizenden gezinnen een plek gekregen. Ook kerken en scholen waarderen deze Bijbel, die we hebben gemaakt op basis van de kindertheologie en de verschillende leervoorkeuren van kinderen. De Samenleesbijbel richt zich op gebruik in gezinsverband; de Samenleesbijbel 100 stappen biedt handvatten om de Bijbel in groepsverband dicht bij kinderen te brengen. Die handvatten zijn bijvoorbeeld groepsactiviteiten, doorpraatvragen voor in de groep en extra illustraties.” De Samenleesbijbel 100 stappen leidt kinderen in 100 stappen langs bekende en minder bekende verhalen uit de Bijbel.

Gebruik in kerken


Nelleke Plomp van JOP, Jong Protestant: “Wij merken ook dat steeds meer kerken binnen de Protestantse Kerk kleine groepen kinderen hebben bij de nevendienst of club. De Samenleesbijbel 100 stappen is een mooie manier om samen met zo’n groepje kinderen de diepte van de Bijbel te ontdekken op een creatieve manier.” Plomp is specialist vieren met kinderen en jongeren bij JOP en beveelt deze Bijbel ook aan voor missionair kinderwerk en kinderclubs.

Praktijk


“Dit boek is heel aantrekkelijk voor kinderen”, vindt jeugdouderling Corine Visser van de Protestantse Gemeente Warmond. “In onze gemeente wordt de Samenleesbijbel 100 stappen gebruikt in de Kinderkerk – de kindernevendienst – omdat die het bijbelverhaal koppelt aan weetjes, vragen en spelletjes die de kinderen leuk vinden. Voor de leiders van de Kinderkerk is het handig dat ze die verwerkingsopdrachten niet zelf hoeven te bedenken. Ze kunnen meteen aan de slag.”

Je kunt de 100 Stappen Samenleesbijbel bestellen bij het Nederlands Bijbelgenootschap.

Recente berichten

Leave a Comment