Cursus Geloofsopvoeding (1 avond)

Hebben jullie een bepaalde geloofsopvoedingsvraag die niet tussen de aangeboden workshops staat? Een workshop op maat is zeker bespreekbaar. 

Bidden met kinderen

Veel kinderen zien bidden als een ritueel. Je spreekt wat soms plechtig klinkende, soms onbegrijpelijke zinnen waarbij de ogen worden gesloten en de handen gevouwen. Als ouders wil je je kind leren dat bidden méér is dan een ritueel, een christelijke gewoonte. Bidden is immers niet alleen maar een gewoonte, een doel op zich of een religieuze handeling. We willen onze kinderen laten ontdekken dat bidden communiceren met God is. In deze workshop gaan we met elkaar nadenken hoe gebed in onze gezinnen een plek kan krijgen, waarbij we elkaar vanuit de praktijk handvatten en tips geven.

Voor wie: ouders

Geloofsgesprekken met kinderen

Een goed gesprek laat zich niet plannen. Of toch wel? In deze workshop denken we na over geloofsgesprekken voeren met kinderen. We kijken waar de kinderen in hun geloofsontwikkeling zijn, zodat je je gesprek hierop goed kunt afstemmen. Ook denken we na hoe je zo goed mogelijk het gesprek kunt voeren. En als het kind jou een lastige vraag stelt? Wat zeg je dan? We doordenken met elkaar valkuilen en aandachtspunten en je krijgt veel tips.

Voor wie: ouders, kinderwerkers

Bijbellezen met kinderen

In alle dagelijkse drukte is het soms best zoeken naar een moment om met je kind rustig de Bijbel te lezen. En als je er dan tijd voor hebt gevonden, kan het best ingewikkeld zijn om je kind te helpen de verhalen te verbinden met zijn of haar eigen leven, laat staan dat er een mooi geloofsgesprek ontstaat. In deze workshop gaan we met elkaar nadenken over geschikte kinderbijbels, hoe we de Bijbel een plek kunnen geven in ons gezin, en hoe we onze kinderen de Bijbel als dé bron voor hun leven te laten ontdekken.

Voor wie: ouders

Godsbeelden bij kinderen

Wat wil jij je kind het liefst meegeven over God? Door te ontdekken waar kinderen van 0-12 jaar zich in hun geloofsontwikkeling bevinden, welke Godsbeelden ze hebben, en door elkaar handreikingen te doen, krijg je handvatten aangereikt om je geloofsopvoeding zo concreet mogelijk te maken.

Voor wie: ouders, kinderwerkers

Prijzen

Een cursus kost € 400,00 inclusief materiaalkosten en voorbereiding, exclusief 21% BTW en reiskosten (€ 0,19 p/km vanuit Amersfoort).